2020. szeptember 18. péntek
Diána

Áradás, heves eső és tornádó Dél-Európában

2019. október 25., 08:00
Áradás, heves eső és tornádó Dél-Európában

Nem csak a távoli országok, Dél-Európa is megküzd a maga áradásaival. Franciaországban 198 mm esővel kellett számolni egyetlen nap alatt, mely jellemzően két teljes hónap átlaga. Ennek hatására megáradtak a folyók, és az utakat is blokkolták. 1000 ember kényszerült elhagyni az otthonát, és egy halálos áldozata is van a hatalmas erejű víznek. 

kép: metro.co.uk

Észak-Olaszországban két ember veszítette életét a gyors áradások következtében. 

kép: thesundaily.my

Spanyolország északkeleti részein egyetlen nap leforgása alatt 240 mm eső is eshetett, ami a helyi folyók drasztikus áradását eredményezte. Volt olyan híd, ami nem bírta a nyomást, és megadta magát. A területen súlyos károk keletkeztek, és jelenleg egy halálos áldozattal, valamint 5 eltűnt személlyel kell számolni. 

A halálos baleset akkor történt, mikor egy idős férfi az autóját akarta menteni az áradás elől, majd azzal együtt elsodorta a víz. Testét órákkal később találták meg a tengerparton. Az eltűntek többsége is autójával került bajba. A folyóból eddig egy személyautót és egy kisteherautót emeltek ki, mindkét jármű utasait eltűntként kezelik. 

kép: connexionfrance.com

Egy taxi sofőrje is eltűnt, mikor leszakadt az autója alatt az úttest. Utasa egy fába kapaszkodva került elő a vízből. 

kép: inews.co.uk

Ha mindez még nem lenne elég, a népszerű üdülőszigeten, Ibizán tornádó pusztított. A szélvihar komoly anyagi károkat okozott, három ember megsérült, halálos áldozatokról azonban szerencsére nem szólnak a hírek. 

kép: express.co.uk

lead kép: fbcnews.com.fj