2020. szeptember 18. péntek
Diána

A világ legszegényebb országait sem kíméli az áradó víz

2019. november 21., 08:00
A világ legszegényebb országait sem kíméli az áradó víz

A Közép-Afrikai Köztársaság egyike a világ legszegényebb régióinak. Bár az ország igen sok segélyt kap a nemzetközi szervezetektől, sajnos az olyan események, mint a mostani, rámutatnak arra, mennyire sebezhetőek az itteni emberek. 

kép: watchers.news

Az időjárás ugyanis nem válogat, így ezen a területen is heves esőzésekkel és áradásokkal teltek az elmúlt hetek. Ennek következtében nagyjából 10 000 otthon pusztult el, és 57 000 ember kényszerült elhagyni a lakhelyét. 

kép: watchers.news

Ezeknek az embereknek nincs könnyű helyzetük, hiszen azokon a kis területeken zsúfolódtak össze, ahova a víz már nem ért el. Azonban a menekülttáborokban gondot okoz a tiszta ivóvíz biztosítása, valamint a szállások kialakítása is. 

kép: watchers.news

Az áradások igen kiterjedtek, és a víz nem is igazán húzódik vissza. Ez pedig hatalmas kockázatot jelent, hiszen a szegény országban a malária súlyos probléma, melyet a vízben elszaporodó szúnyogok terjesztenek. Ezenkívül a helyi egészségügyi szervezetek attól is tartanak, hogy a vízzel fertőző egyéb betegségek, mint a kolera is felütik fejüket, tovább súlyosbítva ezzel az egyébként is hatalmas katasztrófát. 

kép: watchers.news

lead kép: gotechdaily.com