2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel

A tűz után a víz a gond Ausztráliában

2020. január 21., 08:00
A tűz után a víz a gond Ausztráliában

Megérkezett végre a várva-várt eső, és a tüzek visszaszorításában óriási segítséget jelentett Ausztrália számára. A tüzek több millió hektár területen pusztítottak. 

kép: watchers.news

Az eső azonban nagy segítséget jelentett a tűzoltók számára, mivel igen kiadós volt, nem csak gyors zivatarokról volt szó. Így a növényzet nedvességtartalma képes megemelkedni, vagyis sokkal kisebb az esélye annak is, hogy lángra kap. 

kép: en24.news

A Viktoria államban égő tüzek zömét eloltotta, mostanra már csak 14 helyszínen küzdenek a lángokkal. Az eső azonban nem csak pozitívumot hozott. Mivel a csapadék mennyisége igen nagy volt, ez áradásokat váltott ki. 

 

 

kép: trtworld.com

Viktoria államban a víz miatt utakat kellett lezárni, valamint áramkimaradásokkal kellett számolni, ami tovább rontotta a turizmus amúgy sem rózsás helyzetét. A becslések alapján az ország turizmusában esett kár már most is jelentős, de még messze nem lezárt. A leégett területeken ugyanis még egy jódarabig nem indulhat újra az ipar, így a veszteséges az év végére 4.5 milliárd dollárra is rúghatnak. 

kép: en24.news

A heves esőzéseknek még nincs vége, pár napig még biztosan lehet számítani a csapadékra, mely egyrészt életet ment, másrészt a mennyisége miatt már gondokat is okoz a történelme egyik legszárazabb időszakán túljutó országnak. 

lead kép: telegraph.co.uk

 

Ezek is érdekelhetnek