2023. szeptember 22. péntek
Móric

Vászonzsákot nem feltétlen kell venni, mindenkinél lapul egy - kettő, csak nem tud róla

2019. július 28., 13:00
Vászonzsákot nem feltétlen kell venni, mindenkinél lapul egy - kettő, csak nem tud róla

A műanyagmentes július kapcsán sokan kerültek dilemmába. Nem akartak sok műanyagot venni, de nem volt más lehetőségük, hiszen a szőlő a barack és a banán is szétesik a kocsiban, bele kell tenni egy zacskóba. Persze mindent különbe, ellenkező esetben nem tudják majd lemérni a kasszánál. 

Egyre több bolt kínál vászontáskákat, ám ezek többnyire 500-600 forintba kerülnek, és hát egy bevásárláshoz szükségünk van 8-10 darabra, így pedig már egy nagyobb összeget kell költeni rájuk. De persze most is van alternatíva: 

A mama ágyneműje 

Azoknak sem kell csüggedni, akiket nem áldott meg az ég nagy varrótudománnyal, vagy egyszerűen nem akarnak ezzel vesződni. Nem is kell más, mint a nagyitól örökölt néhány kispárnahuzat, amiket amúgy sem akartunk használni, és így legalább lesz valamilyen funkciójuk. Persze az is jó, ha más párnahuzatot használunk. 

kép: praktiker.hu

Ebben az esetben meg is van a zsák, csak arról kell gondoskodni, hogy a száját össze lehessen valahogy fogni. Ez lehetséges a gombokkal is, de azok sajnos a legritkább esetben vannak csak rajta a huzatokon, rendszerint a mosógépben lelik halálukat. De sebaj, némi textilragasztó, és egy hosszabb tépőzár gyorsan megoldja a gondot. Voilá, máris készen van a gyümölcsös vagy zöldséges tasakunk. 

Kispárna híján 

Ha nincs otthon felesleges kispárnahuzat, akkor bizony kelleni fog a tű meg a cérna. Nagy ördöngösség ebben sincs. Csupán két megfelelő nagyságú téglalapot kell kivágni egy anyagdarabból, és azokat három oldaluknál összevarrni. Ebben az esetben a ragasztás nem lenne elég erős, kelleni fog a cérna ereje. 

kép: antikpiac.hu

A dolog egyszerűsödik azzal is, ha kispárna nincs, de van nagypárnahuzat, mert akkor azt csupán a félbe kell vágni, és végig kell varrni. Az azonban tény, hogy a vászonzsákok jobbak, mint a műanyagok. Ha elég van belőle, akkor tárolhatjuk is benne a zöldségeket, ami sokkal jobb, mintha a zacskókban lennének, hiszen itt nem földnek be, nem romlanak meg olyan gyorsan. Ezeket a táskákat pedig könnyen ki is lehet mosni, és két-három évig minden gond nélkül lehet őket használni. Ennyi idő alatt pedig kilószám spórolunk meg műanyagokat, fejenként! 

lead kép: instazu.com

Ezek is érdekelhetnek