2023. június 3. szombat
Klotild

3-szor is ölt a villám a viharban Srí Lankán

2021. november 4., 11:00
3-szor is ölt a villám a viharban Srí Lankán

Srí Lanka sem járt kifejezetten jól az eső tekintetében. A zord időjárás ugyanis itt is tarolt, a helyi meteorológiai intézet mérései szerint egyes területek 152 mm csapadékkal is számolhattak 24 óra leforgása alatt. 

kép: pixabay

A nagy mennyiségű csapadék sok helyen okozott komoly gondokat, többek között Badullában, ahol a helyi víztározó, a Demodara is túlcsordult, így a települést hozzávetőlegesen 2000 embernek el kellett hagynia. 

kép: Sri Lanka Army

Rathnapura, Nuwara Eliya, Kandy, Jaffna, Badulla és Puttalam körzetekben a heves esőzések nyomán villámáradásokat és sajnos jelentős földcsuszamlásokat is jelentettek. Az infrastrukturális károk nagyok, ez pedig a mentési munkálatokat is nehezíti. 

 

 

Az előzetes felmérések szerint 3 ház összeomlott, további 410 pedig komoly károkat szenvedett. Sajnos sok ingatlan lakhatatlanná is vált, az innen kitelepített családokat szükségszállásokon helyezték el. 

kép: Sri Lanka Army

Az időjárás három halálos áldozatot is követelt. Most azonban nem az áradás, és még csak nem is a földcsuszamlás gyilkolt. Mindhárom esetben villámcsapás okozta a tragédiát. 

kép: pixabay

lead kép: pixabay

 

 

Ezek is érdekelhetnek