Október 22. Kedd, Előd

Budapesten 2 hajnali rekord is dőlt

Szerte az országban dőlnek a melegrekordok, és ez nincs másképpen Budapesten sem. Most egymás után 2 hajnali melegrekord ment a kukába, augusztus 24-én, szombaton 23°C-os hajnalt élhettek át az emberek, majd másnap ismétlődött a helyzet.

Híresőmelegéjjelrekord
2024. augusztus 27. 14:06
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
Woman,In,Her,Bedroom,On,A,Hot,Summer,Night,,She


A melegrekordok dőlése mindennapos, Budapesten is, vagyis ezen már meg sem lepődünk. A hajnali melegrekordok is egyre többször dőlnek meg, ami ugyan szintén nem meglepő, de kellemetlenebb. 

Budapesten, forróság, éjjel, nő, ágyban, szenved
Budapesten is forró éjszakákkal kell számolni. /Fotó: antoniodiaz / Shutterstock

Nehéz pihentető alvást produkálni, mikor a hőmérő higanyszála nem akar 23°C alá menni. Ez volt a helyzet szombaton, augusztus 24-én  a János-hegyen is, ahol az emberek az ágyukban forgolódva tapasztalhatták meg, mennyire nem pihentető 23°C-ban aludni. De hogy az élet mégse legyen olyan egyszerű, másnap, vagyis vasárnap újra megdőlt a hajnali melegrekord, ezúttal 23,5°C-os minimum hőmérsékletet mért a HungaroMet.

Az első rekord esetében a trónfosztás Lágymányos mérőállomáson regisztrált adatnál született. Időben nem kell messzire menni, hiszen az adat 2023-ból származott, akkor 22,8°C-ot mértek. A második, vagyis vasárnapi rekord helyszíne sem, illetve a trónfosztási helyszín sem változott, azaz most is a János-hegy orozta el a csúcsértéket, imét a Lágymányostól. Itt egy picivel messzebb megyünk időben, a rekord ugyanis 2019-ből származott, akkor 23,2°C-ot mértek legalacsonyabb értékként.

Nyitókép: Shutterstock