Szeptember 8. Vasárnap, Adrienn

Perlátorral kis befektetés nagy spórolás!

Perlátorral igazán víztakarékosak lehetünk, hiszen ma már tudjuk, hogy környezettudatos megoldásokkal nemcsak a bolygónak teszünk jót, hanem a pénztárcánknak is. A frissebb házakban, új építésű lakásokban a csaptelepek már víztakarékosak, de akkor sem kell erről a lehetőségről lemondani, ha történetesen egy öregebb épületben lakunk.

Híresővízcsaplevegő
2024. július 20. 14:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
Woman,,Water,And,Washing,Hands,With,Tap,From,Sink,In


A megoldás, ha perlátorral szereljük fel a csapot. Alapvetően nagyon sok csaptelepben megtalálhatóak, céljuk pedig, hogy ne fröcsögjön minden irányba a víz, vagyis irányítsák a sugarat, valamint némi vízmegtakarítást is elérnek. 

perlátorral vízmegtakarítás, vízcseppben a bolygó
Perlátorral sokat tehetünk a pénztárcánkért is. /Fotó: DOERS / shutterstock

Tulajdonképpen egy olyan szerkezetről van szó, mely levegővel keveri a vizet, így érve el nagyobb nyomást anélkül, hogy a víz felhasználást fokozná. Az igazán jó része a dolognak az, hogy ezek a perlátorok utólag is beszerezhetők és felszerelhetők. 

Chrome,Water,Tap,On,White,Ceramic,Wash,Basin,With,Bathroom
Fotó: Summer Paradive / shutterstock

Léteznek belőlük extra víz-takarékosak zuhanyozáshoz is, kézmosáshoz is, de van kifejezetten mosogatóra optimalizált változat is – igaz, ez már egy magasabb árkategória. Hosszabb távon azonban mindenképpen megéri a lehetőség, hiszen a perlátorokkal kis befektetéssel nagy spórolást lehet elérni! 

forrás

Nyitókép: Shutterstock