Július 27. Szombat, Liliána, Olga

A Remal ciklon már 75 halálos áldozatot követelt

A ciklon május 26-án érte el a Bengáli-öböl partvidékét, Banglades és India területét. Május 29-re ugyan sokat gyengült Remal, halálos áldozatainak száma még így is 75-re emelkedett.

HíresőáldozatokRemalciklon
2024. június 02. 08:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null


A Remal névre keresztelt ciklon India és Banglades történetének is egyik legpusztítóbb viharrendszerévé nőtte ki magát az anyagi károk és az áldozatok tekintetében. A heves esőzésekkel és 90–120 km/h-ás széllel érkező Remal pusztítása hatalmas. 

Landfall Of Cyclone Remal In India
Fotó: NurPhoto via AFP / AFP

Eddig 75 halálos áldozatot azonosítottak a hatóságok, további 14 embert pedig még keresnek. A part menti régiókból összesen mintegy 800.000 ember volt kénytelen elmenekülni, mivel a vihardagály mértéke sok helyen a 3 méteres magasságot is elérte, ezzel pedig súlyos áradásokat okozott a területen. 

Flooded Heavy Rains After Cyclone Remal Landfall In Dhaka
A Remal okozta pusztítás több millió ember életét keseríti  Fotó: NurPhoto via AFP / AFP

Remal 2,7 millió ember számára szüntette meg az áramellátást, miközben a két országban összesen 35.000 ingatlant tett a földdel egyenlővé. 115.000 épületben okozott kisebb-nagyobb károkat, valamint csapást mért a kommunikációra is, hiszen 27.000 mobilhálózati torony is a vihar áldozatául esett. 

Flooded Heavy Rains After Cyclone Remal Landfall In Dhaka
Fotó: NurPhoto via AFP / AFP

forrás