Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Jön az eső, de a meleg nem megy sehova

Az utóbbi napok és hetek már hoztak esőt, aminek hála az ország egy részén már a talaj nedvességtartalma is bíztató, de sajnos nem mindenhol. Nagyjából hazánk fele továbbra is aszályos terület, ez azonban most változik.

Híresőesőmelegcsapadék
2024. május 16. 08:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
Feet,Of,Child,In,Yellow,Rubber,Boots,Jumping,Over,A

Csapadék szempontjából ambivalensen állunk, hiszen sok területen nagyon kevés eső esett – ez pedig természetesen hosszú távú hatásokkal is bír. A mostani kilátások szerint azonban a helyzet javulni fog! 

Spring,Wild,Flowers,Rain,Drops,Abstract,Background
Fotó: Kichigin

Már tegnap is záporok és zivatarok tarkították a napot, melyek jelentősebb mennyiségű csapadékot is produkáltak, de csak lokálisan. Az országos esőzésekre azonban nem kell sokat várni, hiszen ma, de leginkább holnap, azaz pénteken már országszerte megjelennek a záporok - zivatarok, ráadásul nem elhanyagolható mennyiségű csapadékkal. 

Summer,Rain,In,Lush,Green,Forest,,With,Heavy,Rainfall,Background.
Fotó: Creatikon Studio

Helyenként ez akár 40 mm körüli csapadékmennyiséget is eredményezhet, ráadásul a hosszú hétvégén is elkísérnek majd minket az esők, igaz, valamivel kisebb intenzitásban. Cserébe rossz idő nem lesz, hiszen, amikor kisüt a nap, akkor 28°C körüli maximumokkal is lehet majd számolni! 

Spring,Wild,Flowers,Rain,Drops,Abstract,Background
Fotó: Kichigin