Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Parkolókat töltenek meg az eladatlan villanyautók

Problémássá válik az elektromos autók eladása, hiszen megszűnt az állami támogatás ezen a területen. Mivel az európai gyártók árai nagyon magasak, az eladatlan járművek egyre nagyobb tömegben vannak jelen a parkolókban.

HíresőpénzautóTesla
2024. május 17. 14:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
Berlin,,Germany,-,January,,2020:,Headlights,Of,Black,Tesla,Model

Németországban is megszűnt a támogatás, ami ott is visszavetette az eladásokat. Persze ez nem most történt, jó ideje ez a helyzet áll fent, azonban a termelés nem csökken. Ez igaz a Tesla esetében is, vagyis az új, még eladatlan járművek egyre csak halmozódnak. 

eladatlan Teslák várakoznak vevőikre
Képünk illusztráció! / Fotó: OleksSH / Shutterstock

Az elemzések szerint több mint 45 000 autóval többet gyártottak le az elektromos óriásnál, mint amennyit el tudtak adni, ez pedig már a nagyobb kereskedőkre is nyomást gyakorol. Az eladatlan autók tömegesen parkolnak kiszuperált reptereken, a gyárak környékén, illetve ahol helyet találnak számukra - ez drónfelvételeken is jól látszik. 

A helyzet pedig nem nagyon fog javulni, hiszen a kínai gyártók lényegesen alacsonyabb áron képesek a piacra lépni, ami nem kedvez az alapvetően SUV és felső kategóriába gyártó európai piacnak. Támogatások hiányában pedig az elektromos autók iránti kereslet már Észak-Amerika területein is jelentős visszaesést mutat. 

Weed,,Ca,,Usa,-,09.27.2022:,A,Car,Trailer,Loaded,With
Fotó: Chera94

forrás