Június 17. Hétfő, Alida, Laura

2 millió éve volt utoljára ilyen magas a co2 szint - nem segített a pandémia sem

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A Covid-19 olyan gyomrost vitt be a gazdaságnak, amit sajnos mindannyian megéreztünk, vagy meg fogunk érezni. De a gazdaság kétvállra fektetése mellett az emberek igyekeztek a jó oldalát szemlélni apandémiának. Az pedig volt neki, méghozzá a környezet fellélegzése. Azemberitevékenység jelentős lassulásával - sőt,egyes esetekbenteljes leállásával - a természet erőre kapott, és mi boldog szívvel szemléltük a folyamatnak ezt a részét.

kép: picarro.com

A co2 kibocsátás is jelentősen visszaesett, és felcsillant a remény,hogyigen, képesek vagyunk másképpen is csinálni, képesek vagyunk úgy élni, hogy a Föld is megmaradhasson abban a formájában, ahogyan mi ismerjük.

kép: severe-weather.eu

kép: severe-weather.eu

Most azonban már biztos, hogy apandémia- okozzon bármekkora katasztrófát is - kevés volt ahhoz, hogy visszafogja a co2 kibocsátásunkat, még az időleges leállás ellenére is. Sőt, 2020 kibocsátása azt eredményezte, hogy a mostani co2 szint eléri azt, mely 2-3 millió évvel ezelőtt volt.

kép: NOAA

A különbség csupán az, hogy akkoriban 2-3°C-kal magasabb volt a hőmérséklet, a tengerek szintje pedig 10-20 méterrel (!) volt magasabban, mint most...

kép: severe-weather.eu

lead kép: Pixabay