Május 27. Hétfő, Hella

Olcsó elektromos SUV-val érkezik a TATA

null

Ma már az elektromos autók piaca egyre szélesebb, és bizony lassan az is megtörténik, hogy a gyártók átállnak kizárólag E-autó gyártásra. Persze a benzines és gázolaj hajtású társaiknak még sok idő kell, míg kikopnak a használatból, de új autó esetében már nemigen lesz választás.

Egyre több

Azt most ne firtassuk, hogy mennyire jó megoldás éppen most egy villanyautó, hiszen akkor egy igen hosszadalmas és bonyolult vitába keverednénk. Azt azonban mindenképpen le kell szögezni, hogy a jövő közlekedése az elektromos és a hidrogén hajtású járművek világában képzelhető el. Ezt pedig remélhetőleg mielőbb tiszta energia révén lehet megvalósítani.

kép: zigwheels.com

A fordulat már a küszöbön van, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy az egyik legsikeresebben fejlődő kategória, a SUV-ok piaca is egyre inkább az elektromos hajtás bűvkörébe kerül. Egyelőre sajnos csak a vastagabb pénztárcával rendelkező vevőknek szól ez a szegmens, de az idő ezen is változtatni fog.

TATA

Sokak számára nem ismeretlen ez a gyártó, sajnos azonban azzal is tisztában kell lenni, hogy a cég főleg India területén aktív, hazánkban csak nagyon ritkán lehet ilyen autókkal találkozni. A sajnálkozás pedig annak szól, hogy a TATA kifejezetten olcsó autókat kínál, ma már elektromos változatban is. Igaz, ezzel sokszor nem párosul a biztonság, ám némi módosítással mi is nagyon örülnénk az ilyen autóknak.

kép: zigwheels.com

Főleg úgy, hogy most már ez a cég is megjelenik a piacon a saját SUV modelljével. Nem a legnagyobbak egyike lesz, és nem is ez bírja majd a legtovább, de a maga 300 kilométeres hatótávjával az indiai normáknak tökéletesen megfelel, és itthon sem lenne vele baj. Mutatós is, magas is, vagyis biztosan népszerű lenne, amihez még a TATA esetében megszokott jó ár is társulni fog, a becslések alapján ugyanis alig lépi túl a 6 millió forintos határt. Ennyiért pedig SUV kategóriát újonnan egyelőre nem lehet beszerezni elektromos változatban.

lead kép: zigwheels.com