Június 25. Kedd, Bocsárd

Egy dinoszaurusz modern változata 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Vannak ikonikus járművek, melyeket egy ideig szinte mindenki szeretett volna birtokolni. Aztán változtak a körülmények, és ezek az imádott járművek eltűntek a porondról, most azonban egyikük főnixként születhet újjá.

A SUV előtt

Nem a SUV az egyetlen olyan kategória, mely világhódításba kezdett úgy, hogy igazából nincsen rá szükség. Ezt tetteannoa magas építésével és hatalmas méreteivel kitűnő terepjárók világa is, egészen pontosan egy ikonikus képviselőjük, aHummer.

kép: en.wikipedia.org

Eredetileg katonai járműnek készült, talán ez is hozzájárult a népszerűségéhez. Kinézetre, hangra elpusztíthatatlannak tűnik, olyan, mint egy modern tank. És annyit is fogyaszt. Éppen ez lett a veszte, hiszen aHummer, bár remekül mutat, elképesztően sokat fogyasztott, így nem csak megvenni, hanem fenntartani is egy vagyon volt. Nem is beszélve arról, hogy a divat megadta neki a kegyelemdöfést, hiszen ma már akiHummerreljár, biztosan nem környezettudatos, vagyis nem trendi.

Kihalt, de feltámad

Mindezek együttesen aHummertkivonták a forgalomból, ma már nemgyártanakbelőle egyetlen példányt sem. Legalábbis most, mivel a tulajdonos, a General Motors eljátszott a gondolattal, hogy aHummervisszatérhetne a porondra. Most azonban a GMC márka egyik tagjaként debütálna, és ami a legfontosabb, tisztán elektromos hajtással rendelkezne.

kép: motortrend.com

Bár így már aHummeris lényegesen környezettudatosabb, de azért azt is meg kell jegyezni, hogy egy ilyen monstrumot mozgatni még mindig rengeteg energiába kerül. Az elektromos változat is lényegesen nagyobb energiafelvétellel közlekedne, mint mondjuk egy modell 3, vagy egy e-up. De a divat nagy úr, és bizony aHummerstátusszimbólum volt a maga idejében. A visszatérése pedig éppen ebbe a kategóriába szállhat bele páros lábbal, és - amennyiben a teljesítménye is rendben van – komoly ellenfele lehet a modell X-nekvagy az elektromos divatterepjárók bármelyikének. De ez legtöbbünket nem fog közvetlenül érinteni, mivel aHummermár a tündöklése alatt sem volt egy olcsó autó, elektromos változatban sem valószínű, hogy 30 millió forint alatt érkezne.

lead kép: wallpaperaccess.com