Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Tudta, hogy egy átlagos magyar lakás 60%-kal több energiát használ fel, mint egy nyugat-európai? (x)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!

PR-tartalom

Tény, hogy az energiaárak őrült módon megnövekedtek. A korszerűtlenül szigetelt, vagy akár a szigetelés nélküli házak esetében előfordul, hogy sokan feleslegesen fűtik az utcát is, ami miatt hatalmas gázszámlákat fizetnek. A hőszigetelés fontosságáról már senkit nem kell győzködni, hiszen aki csak teheti, elvégzi otthona energetikai korszerűsítését.

Hogyan lehet gazdaságosabb fűtést elérni?

Bármilyen építőanyagból is készült otthona, a felfűtött lakásból a falakon keresztül folyamatosan kifelé távozik a meleg, és mivel a hőmérséklet igyekszik kiegyenlítődni, ezért a kinti hideg igyekszik befelé haladni.

Azonban, ha a fal homlokzatára hőszigetelő lemez kerül, akkor az megakadályozza, hogy a kinti hideg bejusson a falba. A fal így teljes egészében képes felvenni a lakás belső levegőjének hőmérsékletét, és a falak sokkal több hőt tudnak tárolni, ami gazdaságosabb fűtést eredményez.

szigetelt ház napsütésben
Fotó: Adobe Stock

Van megoldás a magas fűtésszámlák és a penészes falak ellen!

Ahhoz is megfelelő hőmérsékletű felületek kellenek, hogy ne legyen a belső felületeken pára kicsapódás. Ahol kicsapódik a pára, ott megjelenik a nedvesség, és ha ez hosszútávon jelen van, akkor ott elindul a penészesedés is. Azon túl, hogy ez esztétikailag nem megengedhető, számos egészségügyi, légúti probléma okozója is lehet.

Mindezek mellett a pénzünkért cserébe az is elvárható – jogosan -, hogy a hőszigetelés tartós legyen, valóban csökkentse a fűtéssel járó költségeket és bizony hozza vissza az árát is. 

Természetesen felmerül számos kérdés is a hőszigetelés témakörében: 

  • Milyen a jó hőszigetelés?
  • Miért rendszerben vásárolja meg a hőszigetelést?
  • Milyen hőszigetelést válasszon?
  • Mennyi idő alatt térülhet meg a hőszigetelés?
  • Mit jelent a tartós vakolat?
  • Mi az oka a sókivirágzásos falnak, hogy lehet ellene védekezni?

Töltse le az ingyenes hőszigetelési tájékoztató kiadványokat!

Mindezekre a kérdésekre azokban a családiház tulajdonosoknak szóló kiadványainkban a válasz, amit azoknak készítettünk, akik a hőszigetelés mellett döntöttek! 

LETÖLTÖM AZ INGYENES HŐSZIGETELÉSI KIADVÁNYOKAT

Mi segítünk eligazodni hőszigetelési témakörben, Ön pedig könnyedén és magabiztosan vághat bele a felújításba!

Képek forrása: Adobe Stock