Május 3. Péntek, Irma, Tímea

Ausztráliában 48 új pókfajt fedeztek fel a tudósok

Zöld zóna
2023. november 19. 08:00
null

A klímaváltozás és a biodiverzitás csökkenése miatt sajnos rengeteg elkeserítő hírrel lehet találkozni. Ezek pedig jelentősen képesek rányomni bélyegüket a mindennapjainkra is, elszomorodunk, sokszor kétségbe is esünk miattuk.

Most azonban végre egy kis jó hírrel is szolgálhatunk, mivel Ausztrál tudósok úgy gondolták, itt az ideje újra átvizsgálni az Ausztrál száraz vidéket, különös tekintettel az ott található pókfészkekre. Szerencsére a kutatás nem zárult eredménytelenül.

A tudósok összesen 48 új pókfajt azonosítottak, ám ebben azért van egy kis turpisság. Nem arról van szó ugyanis, hogy eleddig egyszerűen nem vettek észre ennyi új fajt. Sok faj képviselője eddig sem volt ismeretlen a tudósok előtt, azonban a taxonómiai kérdésekben nem tudtak megegyezni, ez azonban most sok esetben sikerült.

A frissen felfedezett fajok nem éppen nagyok. A leghatalmasabb képviselőjük sem éri el az 1 cm-t, vagyis a pókfóbiások is megnyugodhatnak, ráadásul annak esélye, hogy idehaza találkozzunk velük gyakorlatilag nulla. Azonban a világ most 48 új fajjal gazdagodott, ami végre egy igazán jó hír!

képek és lead kép: shutterstock

A képek illusztrációk!

pókfajAusztráliabiodiverzitás