Május 3. Péntek, Irma, Tímea

Befuccsolt a LEGO zöldítési terve, két év után...

Zöld zóna
2023. október 01. 08:00
null

Hatalmas lépést ígért a LEGO ez előtt mintegy 2 évvel. A termékeik ugyanis sokszor olyan műanyagokat tartalmaznak, melyek nyers olajból állíthatóak elő, és ez nem feltétlen jó, hiszen nem egyezik a Zöld kihívásokkal.

Ennek megfelelően a cég is igyekezett egy olyan megoldást találni, mely kellően tartós, hogy generációkon át lehessen legózni továbbra is, emellett azonban lényegesen kisebb a szénlábnyoma a jelenlegi megoldásnál.

A választás a PET palackokból készült legókockákra esett. Így újrahasznosított műanyaggal dolgozhatnának, ami jelentős előrelépés lenne. A folyamat során azonban újabb vegyi anyagokat kellett az újrahasznosított műanyaghoz adni annak tartóssága érdekében, és ez betette a kaput az elképzelésnek.

A két évig tartó tesztelés során ugyanis éppen a plusz lépéseknek köszönhetően sajnos ennek a PET megoldásnak a szénlábnyoma egy picivel sem lett kisebb az eddig használt megoldáshoz képest. A LEGO azonban nem csügged, vannak még lehetőségek a tarsolyukban, a gond csak az, hogy ez mind erősen visszaveti a zöldítési erőfeszítéseket...

képek és lead kép: shutterstock

műanyagLEGOszénlábnyom