Április 28. Vasárnap, Valéria

Mi lenne, ha elöntene egy heti hulladék - ami a sajátod?

Zöld zóna
2023. szeptember 18. 14:00
null

A hulladék kérdése egy igen érdekes probléma, hiszen egy olyan jelenségről van szó, mely a természetben egyszerűen nem létezik, az az emberhez köthető, valahogy mégsem értjük, mekkora gondot is jelent.

kép: Till and Nicholas, 2014 © Gregg Segal

Természetesen ki kell emelni, hogy óriási előrelépés, hogy az emberek egyre tudatosabbak és igyekeznek elkerülni az olyan felesleges kiadásokat, melyek tulajdonképpen csak hulladékot generálnak. Sőt, minden vásárlásnál igyekeznek csökkenteni a pénzért vett szemét mennyiségét.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy nincs hulladék, vagy hogy nincsen probléma. Még mindig elképesztő összegeket költünk olyan dolgokra, melyek egyenesen a kukában landolnak, majd felhalmozódva minket mérgeznek.

kép: Elias, Jessica, Azal and Ri-karlo. - Gregg Segal-Barcroft Media

Gregg Segal fotóművész is ezen a véleményen van, és képein keresztül igyekszik megmutatni, mit is jelent a szemét. Ehhez arra kérte az ismerőseit, gyűjtsék a szemetüket egy hétig, majd a kertjében felállított díszletek közt lefotózta őket a hulladékukkal. Mert csak akkor értjük meg igazán, mekkora is a szemét mennyisége, ha az elönt minket...

kép: Dana, 2014 © Gregg Segal

lead kép: Tammy and Trevor, 2014 © Gregg Segal

szeméthulladékfotóművész