Június 17. Hétfő, Alida, Laura

Javít a hőérzetünkön a hőtükör fólia - energiaválságban nagyon jó szolgálatot tehet

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az energiaspórolási ötletek között már szinte minden eszközt letekertünk, kikapcsoltunk vagy kihúztunk, amit csak lehet, hogy egy kis energiát takarítsunk meg. A fűtést is lejjebb tekertük, és bár tény, hogy a pulóverrel és a takaróval így is viselhető a lakás belső hőmérséklete, egy kis trükkel némileg javíthatunk a meleg állásán.

Sajnos csodatételre ebben az esetben sem számíthatunk, de mindenképpen érdemes megfontolni a hőtükör beszerzését. Ez a fólia segít abban, hogy a nem megfelelő irányba sugárzó meleget visszairányítsuk a szoba felé.

Alkalmazása lehetséges a radiátorok mögött, a fal és a fűtőtest között, így a radiátor nem a falat melegíti. De a kályha mögé, vagy akár a cserépkályha fölé is kerülhet ilyen hőtükör, amivel a komfortérzetünk javulni fog. Nem kell nagyon különleges dologra gondolni, a nagyobb barkácsáruházakban olcsón beszerezhető kellék, de arra azért figyeljünk, hogy lehetőleg ne közvetlen a falra szereljük fel a hőtükröt, hanem nagyjából 1 cm-re attól. Így elérhetjük, hogy a levegő áramoljon mögötte, vagyis nem penészedik be a fal.

Ha a hőtükör beszerzése problémás, otthon is el lehet készíteni. Ehhez egy nagyobb fa lapra és alumínium fóliára van csak szükség, amit a fán rögzítünk. Érdemes kiemelni, hogy ha a hőtükör a kályha mögé kerül, az semmi esetre se olyan anyagból készüljön, mely könnyen megolvad – az áruházban ezt említsük meg az eladónak a válogatás közben.

képek és lead kép: shutterstock