Május 7. Kedd, Gizella

Egyre rosszabb helyzetben vannak a szigeteléssel nem rendelkező, korszerűtlen házak

Zöld zóna
2022. október 30. 14:00
null

Budapesten és az agglomerációban elképesztő árakon cserélnek gazdát az ingatlanok. Azonban most egy kis változás állt be a dologban, mert a vevőknek kifejezetten fontos lett a környezettudatos kialakítás, vagyis a szigetelés, adott esetben a napelemes, vagy esetleg geotermikus rendszerek megléte.

Igaz, most épp nem a bolygó megmentése miatt keresik ennyire ezeket a lehetőségeket, hanem a rezsiszörny megfékezése miatt, de ez egyben azt is jelenti, hogy a régebbi, korszerűtlen ámde hatalmas családi házak kis túlzással eladhatatlanná válnak.

Míg pár évvel ezelőttig ezek a tekintélyes méretű házak számítottak a csúcsnak, mostanra nagyon fontos szempont lett a takarékosság. Vagyis méretben és felszereltségben is más lett a prioritás, és a hatalmas, szigeteléssel nem, vagy csak gyéren rendelkező házak értéke visszaesett. Ez pedig a klímaváltozást szemlélve trend is lehet, hiszen az energia előállítása továbbra is nagy kihívást fog jelenti.

Ez pedig azt is jelenti, hogy egy újabb ösztönző erő jelenik meg a piacon a korszerűsítésre. A szigeteléssel ugyanis nem csak a karbon-lábnyomunkat vagyunk képesek jelentősen csökkenteni, hanem az ingatlan értékét is feljebb tudjuk tornázni, azaz a befektetés akár többszörösen is megtérülhet.

képek és lead kép: shutterstock

pénztélszigetelésházeladásenergia