Június 15. Szombat, Jolán, Vid

Túl sokat repkednek a gazdagok - ez már az átlagember szemét is erősen szúrja

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A klímakatasztrófa kapcsán egymást érik mára a megszorítások. Vissza kell fogni a károsanyag-kibocsátást, és nem csak a vállalatoknak, hanem az embereknek is. Védeni kell a környezetet, spórolni kell az energiával, vagyis rengeteg kényelmi funkciótól vagyunk és leszünk kénytelenek megválni.

Utazásainkat is jobban meg kell fontolni, hiszen a klíma miatt a repülést egyre - másra érik a pofonok. Bár gyors és kényelmes módja a közlekedésnek és a szállításnak is, a globális károsanyag-kibocsátás 2-3%-ért is felelőssé lehet tenni, azaz mindenképpen kezdeni kell vele valamit.

A Twitteren pedig több fiók is nyomon követi azt, hogy a világ elitje mennyit repked magángépein. Mivel egyre nyilvánvalóbb a magánrepülők túlzó használata, egyre jobban szúrja az emberek szemét, akik igyekeznek a lehető legtöbbet tenni a kibocsátás-csökkentés érdekében.

Franciaország éppen ezért hivatalosan fontolgatja, hogy “szabályozza” a magán-repülőgépek használatát, akár meg is adóztatja azt. Ez azonban sok más csoport szerint nem lenne elég, hiszen az adót a magángépet használók - akiknek átlagvagyonát (!) 1,3 milliárd euróra becsülik - ezt mellényzsebből kifizetik, vagyis nem lesz kevesebb az utazás. Sokak szerint a megoldás a magángépek betiltása lenne.

képek és lead kép: shutterstock