Június 23. Vasárnap, Szidónia, Zolna

Lufit eregetne? Inkább környezetbarát alternatívát keressen!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Akinek van gyereke, az tudja, hogy a lufik elmaradhatatlan résztvevői minden fontos eseménynek. Erre persze a szervezéssel foglalkozó emberek is felfigyeltek már, így a gyermekeknek szóló programokon tömegével találkozhatunk lufikkal.

A színes gömbök vidámságot sugallnak, így egyre több eseményen jelennek meg, sőt, a tömeges levegőbe engedés is egy kedvelt gyakorlat. Ilyenkor a léggömbökre üzeneteket írnak az emberek, és az ég felé eresztik azokat. Az elgondolás gyönyörű, a hatások azonban halálosak.

A lufik ugyanis csak egy darabig szállnak felfelé. Egy ponton kidurrannak, majd a darabjaik visszahullanak a földre, a vízre, a fákra. Míg szállnak, madzagjuk a repülő madarakra jelent veszélyt, mikor földet érnek, már minden állatra.

Ne felejtsük el, hogy a lufik műanyagok, vagyis károsak a környezetre. Bár léteznek környezetbarát léggömbök is, ezek lebomlása is évekbe telik, így jó eséllyel előbb fogyasztja el őket valamilyen állat, minthogy ártalmatlanná válnának. Sajnos az állatok beleiben a lufi maradványai gátolják a felszívódási folyamatokat, az állatok lassú és fájdalmas halálát okozzák. Mivel alkalmazásuk a legtöbb esetben a rendezvény emelkedett hangulatát szolgálja, így viszonylag könnyen találhatunk rá alternatívákat.

Ha a kicsik szórakoztatása a lényeg, akkor a lufit váltsa a buborék. Nem csak sokkal olcsóbb, de a gyerekeket is tovább leköti, sok van belőle, és a színeik is sokkal változatosabbak, mint a léggömbök esetében.

Az emelkedett hangulatot megteremthetjük például növények ültetésével is. Így ráadásul, ha például üzenetet is tartalmaz a növény, évek múlva is visszatérhetünk hozzá. De a lufikat válthatják levelekből gyártott konfettik, virágszirmok, vagy hasonló, tényleg környezetbarát megoldások.

képek és lead kép: shutterstock