Június 23. Vasárnap, Szidónia, Zolna

Behódol az IPhone - jön az USB C

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Érkezik az új, 14-es IPhone, aminek a márka rajongói örülhetnek, de utána jön az IPhone 15-is, aminek pedig már a környezetvédők is örülni fognak. A márka ugyanis kénytelen - kelletlen beáll a sorba, és USB-C-re vált.

Akinek IPhone-ja van, annak a töltés, ha épp nincs késznél a saját töltője, nem egyszerű feladat. Az androidos készülékek között ugyanis egyre inkább elterjedt az USB-C szabvány, amit az EU elő is ír a gyártók számára. Ennek köszönhetően pedig az elektronikai hulladék mennyisége is csökkenthető, hiszen töltőt nem kell venni állandóan a telefonokhoz, a csatlakozók ugyanis nem változnak. A csomagolás így kisebb – ez is környezetvédelmi előny - a szállítás is könnyebb - több telefon egy kamionon, ergo egy telefonra kevesebb a károsanyag-kibocsátás mértéke.

Az IPhone ameddig lehetett, addig húzta az időt, kiskapukat keresve, hogy kibújjon a szabványosítás alól, de végül beadta a derekát. Ebben persze üzleti érdekek is szerepelnek, hiszen így gyorsabb töltési sebességet és adatátviteli sebességet lehet elérni, ami a márka telefonjai számára is szükséges.

A töltő kiiktatása persze sokaknak nem tetszik, de az Apple ezen már túl van, a saját készülékeihez nem csomagol töltőt, az külön kapható. Mostantól azonban akkor sem kell majd a boltba caplatni, ha egy IPhone 15 mellett döntünk az adroidos készülékünket lecserélve, mivel annak töltőjével gond nélkül megoldhatjuk a telefon energiaéhség kérdését, illetve a fülhallgató is csatlakoztatható lesz.

képek és lead kép: shutterstock