Július 22. Hétfő, Marica, Veréna

A szalma utólagos hőszigetelésre is tökéletes és fenntartható lehetőség!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A klímaváltozás elleni fellépés egyik legjobb módszere egyéni szinten az energiamegtakarítás. Amit nem használunk el, azt nem is kell megtermelni, és ez hatalmas segítség a bolygónak. Az energiamegtakarítás egyik legjobb eszköze pedig a hőszigetelés, amit mostanra egyre többen alkalmaznak, akár utólag is.

Ezzel kapcsolatosan szinte mindenki elsőre a mesterséges anyagokra gondol. Az üveggyapotra, a polisztirol habra és társaira, melyek valóban rendkívül jó hőszigetelők, de azért azt nem szabad elfelejteni, hogy előállításuk költséges, és a környezetre gyakorolt hatásuk is kiemelten rossz. Igaz, a mérleg nyelve így is a pozitív irányba billen.

kép: shop.agyagfalak.hu

Jelenleg sajnos több esetben csak független szakértői véleménnyel, de rendelkezésre áll a megfelelő hőszigetelés a természetben is, amit az ember már rég tud, ismer, csak éppen elfelejtett. A növényekről van szó, pontosabban a szalmáról. Ez az anyag nagy tömegben közel ugyanannyira hatékony hőszigetelő, mint műanyagból készült társai, miközben tökéletesen természetes, és a megfelelő kezeléssel rágcsáló és rovarmentes.

Sokan ismerik a szalmabála építészet nyújtotta lehetőségeket, és ezek előnyeit, de a szalmabála utólagos szigetelésre is használható. Tény, hogy ez nem egyszerű, hiszen sok esetben a bálák nem férnek el a házfal mellett, vagy nem megfelelően alkalmazhatóak a tetőnél sem. Ezen azonban segíthet az SSH Terra névre keresztelt, egyszerűbben kezelhető és több méretben elérhető szalmatábla, melyek az utólagos hőszigetelésre is természetes és fenntartható választ kínál.

kép: epitesimegoldasok.hu

A szigetelés fontos, de az is fontos lenne, hogy ezzel ne a műanyagok elterjedését segítsük. Tény, hogy itt tartós felhasználásról van szó, mindezzel együtt, ha hatékonyságban is versenyképes alternatíva mutatkozik, mely ráadásul természetes is, akkor érdemes ebbe az irányba mozogni, hiszen árakat tekintve sem járunk rosszul.

lead kép: shop.agyagfalak.hu