Április 19. Péntek, Emma

Azonnal üzemkész, hordozható napelem, melyről nem csak a telefon tölthető

Zöld zóna
2021. október 11. 11:00
null

Napelemes lázban ég az egész világ - legalábbis a nyugati civilizáció. Ennek köszönhetően hazánkban is egyre jobb és versenyképesebb ajánlatok látnak napvilágot a napelem-telepítés ösztönzésére. De még ennek ellenére is vannak olyan helyzetek, amikor az ember nem szívesen megy bele egy nagyobb beruházásba, hanem szeretné egyszerűbben megoldani a problémáját.

Sőt, olyan helyzetek is vannak, amikor egyszerűen nem engedheti meg magának valaki, hogy rendszert telepítsen. Csak akkor, ha azt igen kis részösszegekben tudja kifizetni. Ebbenperszesegíta bank, de ha az adósság is problémás, akkor mi marad?

Egy francia startup adta meg a választ erre a kérdésre. Megalkottak egy olyan napelemes rendszert, amihez tulajdonképpen semmi nem kell, csak némi napsütés. A kínai napelemeket egy olyan lehetőséggé gyúrta a francia vállalkozás, amivel igazából akárki élhet, ha van 699 eurója, azaz mintegy 250 000 forintja. Ezért cserébe pedig egy igen praktikus eszközt kap.

Egy 315 W-os,mikroinverterrelfelszerelt napelemről van szó, mely “plug- and – play” rendszerű. Ez azt jelenti, hogy nem kell szerelni, telepíteni, pusztán kitenni a napra, és az 5 méteres vezeték révén máris csatlakoztathatunk hozzá eszközöket, akár nagyobb gépeket is.

A lehetőség nem új, hiszen akempingezőkrég alkalmaznak hasonló megoldásokat, ami miatt mégis érdemes vele foglalkozni, az az egyszerűsége, és nem utolsó sorban az a tény, hogy egy 1 kW-os rendszerré bővíthető, 3 elem összekapcsolásával - ez szintén egyetlen mozdulattal megoldható.

képek és lead kép: Supersola

könnyűnapelemhordozhatóenergiaNapgyors