Június 13. Csütörtök, Anett

Legyen hó a lakásban karácsonykor

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A legtöbben fehér karácsonyról álmodoznak, azonban az utóbbi években nem, hogy havas ünnepekről, de ropogós hóval borított utcákról is szinte lemondtunk. A globális felmelegedés eredményeként sajnos igen ritkán van részünk igazi télben, ám ettől még az otthonunkba csempészhetünk egy kis “havat”, bolti műhó vásárlása nélkül is.

Vattából

Az egyik legkézenfekvőbb megoldás, hogy a vattát apró darabokra tépkedjük, és azt használjuk fel hó gyanánt. Költségkímélő megoldás, bár egy kicsit pepecselős, ám igen hangulatos havas díszt varázsolhatunk általa. Fel lehet ragasztani a gyerekeknek téli tájat ábrázoló rajzra, fenyő/faágakra, felfűzhet több darabot damilra és fellógatja (így egyfajta havas függöny válik belőle), de így felfűzve, akár a karácsonyfára is rátekerheti.

kép: medialibrarycdn.entrata.com

Gyúrható műhó 2 összetevőből

Igen egyszerűen lehet otthon készíteni gyúrható műhavat, és ehhez csak hajbalzsam és szódabikarbóna kell. 3 adag szódabikarbónához adjon hozzá 1 adag balzsamot és gyúrja jól össze (ha túl nedves, ragacsos, adjon hozzá még szódabikarbónát). Ezáltal a hóhoz hasonló anyagot kap, melyet szét lehet morzsolni, de jól formázható is, így akár egy mini hóembert is alkothat belőle.

Papír hópehely

Szinte nincs is olyan felnőtt, aki gyerekkorában ne készített volna papírból hópelyheket. Erről a megoldásról sajnos az évek alatt sokan elfeledkeztek, pedig nem nagy ördöngösség, gyors, ráadásul környezetbarát. Az interneten számtalan sablont találni (könnyűtől az egészen profi szintig), melyek segítenek abban, miként kell kivágni az adott formájú hópelyhet. A kész műveket felragaszthatja az ablakra, mellyel igazi retro karácsonyi hangulatot kölcsönözhet otthonának.

kép: Olha Klein / Getty Images

Pompom

A hobby boltokban rengeteg méretben és színben találni pomponokat. Ha egy cérnára vagy damilra felfűz különböző méretű pomponokat és úgy fellógatja valahová, olyan hatást érhet el, mintha havazna. Odateheti az ablakhoz, de akár ajtóhoz is, vagy a karácsonyfa mögé.

lead kép: youtube.com