Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Dobja fel ősszel is színes virágokkal otthonát 

null

Az őszi borongós idő komoly befolyást gyakorol a hangulatunkra, így érdemes egy kis színt vinni az otthonunkba. Ezt remekül megoldhatjuk színes virágokkal, melyek nem csak egy kis tavaszt csempésznek a lakásba, de így a téli plusz párásításról sem kell párásítógéppel gondoskodnunk, hiszen ezt megteszik a növények is.

Korallvirág

Korallvirágot gyakran látni lakások polcain, hiszen apró, színes, vidám virágaival hosszan megajándékozza tulajdonosát a sötét, borongós időszakok alatt. Egy kis odafigyeléssel december táján is virágzik, ám ehhez az kell, hogy jól érezze magát, valamint, hogy napi 13-14 órát sötétben álljon. Alapból a világos, napos helyeket szereti, de az öntözéssel bánjunk csínján, mivel könnyű túlöntözni, így csak akkor locsoljuk meg, ha kissé szikkadt már alatta a talaj. Hogy megmaradjon a szép formája és sok virágot hozzon, az elszáradt részeket vágjuk le rendszeresen!

kép: alomvirag.hu

Jázmin

Az édeskés illatú sokvirágú jázmin megtalálható a kertekben és a lakásokban is. Ez a kúszónövény a szoba egyik fő díszévé is válhat, köszönhetően csodaszép fehér virágainak és a különböző formájú futtatóinak. Bár fényigényes növény, a tűző napot nem szereti, erre vigyázzunk az elhelyezésénél. Földje mindig legyen nedves, és kedveli, ha időnként vízzel lepermetezi a leveleit.

Cserepes krizantém

Az őszi időszak jellegzetes virága a krizantém. A cserepes változata lakásban is könnyen tartható, és ha biztosítjuk a számára szükséges feltételeket, akkor igen hosszan örvendeztet meg bennünket élénk színű virágaival. Kedveli a fényes helyeket (közvetlen napfényt sok órán át nem szereti), valamint a vízigénye is magas, így ne hagyjuk a földjét kiszáradni (de ne is pangjon benne a víz, mert akkor a gyökerei elrothadnak).

kép: Jan Sword_Rossman Realty

Viaszvirág

A viaszvirág nevét az apró, fehér, porcelánra emlékeztető virágairól kapta, melyet egyfajta viaszos réteg von be. Igen kedvelt kúszónövény a lakásokban, mely a jázminhoz hasonlóan bódító illatot áraszt. Fényigényes növény, ha túl sötét helyre tesszük, nem fog virágozni. Az öntözését csak mértékkel végezzük, mivel, ha a kelleténél több vizet kap, nagyon hamar elpusztul. Permetezzük leveleit, de csakis akkor, ha még nem virágzik!

lead kép: lovethegarden.com