Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Ápolja hajvégeit vegyszermentesen!

Zöld zóna
2020. október 17. 14:00
null

A hajvégek ápolására külön figyelmet kell fordítani, hiszen ez a legsérülékenyebb rész. Sajnos, ha töredezett, az bizony messzebbről is látszik, és lehet bármennyire is divatos a frizura, igencsak el tudja rontani az összhatást. A drogériákban kapható legtöbb hajvégápolótelis -tele van környezetszennyező -és nem mellesleg egészségkárosító- kemikáliákkal, így, ha nem szeretne mélyen a pénztárcájába nyúlni drága natúr készítményekért, érdemes néhány házi praktikát kipróbálni, hogy minél hosszabban megőrizhesse egészséges hajvégeit.

kép: allperfectstories.com

Olajakata hajvégekre

A hajvégápolók fő összetevője legtöbbször valamilyen olaj, hiszen táplálnak, látszólag összezárják a szálakat, valamint egészséges fényt is kölcsönöznek a hajnak. A legtöbben azargán/ricinus/olívaolajra esküsznek, mivel nem nehezítik el a hajat, visszaadják annak rugalmasságát, serkenti a növekedést és helyreállítja a sérült szerkezetét, vagyis regeneráló hatású. Amennyiben nem csak a hajvégek, de az egész hajkorona száraz és fakó, érdemes hajmosás előtt végig beolajozni, rajta hagyni kb. 20 percig, majd lemosni. Ám ha csupán a végeiproblémásak, egy keveset oszlasson szét a kezén, majd óvatosan dolgozza be a sérült részbe.

Élesztős pakolás

Az élesztőt nem csak a tészták kelesztésénél lehet alkalmazni, hanem igen egészséges és tápláló belsőleg és külsőleg is. Amennyiben ahajvégeibe szeretne életet lehetni (persze nem szó szerint, hiszen elhalt részekről van szó), az élesztőt keverje el egy kis vízben, hogy sűrűbb, kenhető masszát kapjon. Vigye fel a hajára, majd 20 perc után mossa le. Ezt akár minden hajmosásnál elvégezheti.

kép: Mark Thompson

Méz+avokádó

A méz igazi csodaszernek számít a hajápolás terén, és hatását az avokádó még inkább fokozza. Mindkettő híres remek hidratálásáról, így a száraz, töredezett hajvégekre igen jó hatást gyakorol. Az avokádót villával vagy botmixerrel tegye kenhetővé, adjon hozzá 1-2 evőkanál mézet, plusz még valamilyen olajat (pl. Olíva/argán/ricinusolaj). 20 percig hagyja hatni, majd mossa le!

Van, amikor már csak az olló segíthet

Nagyon fontos, hogy a nagyfokú töredezettség esetén már csak a fodrász segíthet. A legjobb, ha ezeket prevenciós jelleggel is alkalmazza, tehát hajvágás után is már gondol hajvégeimegfelelő ápolásáról, mivel így csak ritkábban kell végső megoldásként ollóhoz nyúlni!

lead kép: sandradownie.com

vissza a természethezvegyszermaradj otthonkörnyezethajember