Június 23. Vasárnap, Szidónia, Zolna

Természetes bútorápolás 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A boltok polcai roskadásig tele vannak különböző bútorápolókkal, melyek hosszan tartó ragyogást ígérnek. Igen ám, de ha valaki környezettudatosságra törekszik, az jól megnézi, mit is használ, ugyanis a legtöbb ilyen termék telis-tele van kemikáliákkal, vagy ha nem, ahhoz jól a pénztárcába kell nyúlni. Ha nem szeretne bolti bútorápolót venni, úgy házi módszereket is alkalmazhat, melyek csaknem ugyanolyan hatásosak, mint a drága termékek.

Olívaolajjal a fényességért

Az olívaolajnak az étkezésen kívül számos más felhasználási módja van- például remekül ápolja a fa bútorokat. Tegyen kicsit belőle a vattára vagy egy rongyra, majd jó alaposan törölje át vele a szekrényét, asztalt. A felületnek csodálatos fényt kölcsönöz, ápolja a fát.

kép: Jack Andersen / Getty Images

Sör, nem csak ivásra

Bár, ha valaki tart otthon sört, általában más célzattal raktározza, ám ha esetleg lapul önnél olyan, melyet inkább meghagyna, a bútorápolásban is hasznát veheti- főleg akkor, ha barna sörről van szó. A sötétebb színű fa (nem lakkozott) bútorokkal egyenesen csodát művel, hiszen remekül ápolja és szép fényt kölcsönöz neki.

Kávézacc az apró repedések ellen

A kávézaccot rengeteg módon fel lehet használni mind a kertben, mind a háztartásban, így kidobni egyenesen vétek. Ha nem akarja a komposzthoz vagy a talajhoz adni, úgy keverje egy kis olajhoz (pl. olívaolaj). Ezzel felfrissítheti a régebbi, sötétebb bútorait, hiszen nem csak fényesebbé válik, de az apró repedések is eltűnnek. A bútor színe pedig élénkebbé válik, ha kávézaccot felforral egy kis vízben, majd azzal törli át a felületet.

kép: indiamart.com

Méhviasz, az ezerarcú csodaszer

Több házi praktika nem eredményes lakkozott felületeken, ám ha van otthon méhviasz, úgy erre a célra tökéletes! Használhatjuk magában, de hozzáadhatjuk szójaolajhoz is (előtte gőz fölött meg kell olvasztani). Főleg világos fafelületekhez való. Mivel remekül ápol, fényesít és óvja a bútorokat a szennyeződésektől, ezért több bútorápolóhoz is hozzáadják.

lead kép: alibaba.com