Május 26. Vasárnap, Evelin

Tányér újrafelhasználás 

null

Időről időre mindenkinél lesznek felesleges tányérok, tálak, melyeket vagy odaajándékoznak valakinek, vagy rosszabb esetben a szemétben végzik. Pedig némi kézügyességgel és kreativitással nagyszerű díszeket lehet belőlük készíteni, és így feleslegeshulladéksem képződne.

Tányért a falra

Bizonyára mindenki látott már régi - főleg parasztházaknál- a falra lógatott tányérokat, melyek pluszban hozzájárultak a falusias stílus kialakításához. Bár lehet a boltokban venni direkt erre a célra készített tányérokat, ám ha van egy kis ideje és kedve, úgy otthon is el lehet készíteni megunt készletekből. Rakhat egy tányért is, bár jóval mutatósabb, ha színben egymással harmonizáló darabokat rakunk a falra meghatározott formában. A díszek megalkotása nem egy nagy ördöngösség, elég lehet, ha erős ragasztóval egy akasztót erősítünk a hátuljára, ám tartósabb (viszont nehezebb), ha speciális kerámiákhoz is való fúrófejjel óvatosan egy lyukat fúr a tányérra.

kép: bhg.com

Virágot tányérokból

Egyre népszerűbbek a kertekben a tányérokból készült virágdíszek, melyek állhatnak külön, de akár csoportosan is. A szirom lehet egyetlen tányér is (legjobb, ha a széle hullámos), ám az is mutatós, ha pl.: többméretet erősít egymásra (értelemszerűen legalul a legnagyobb tányér, majd egyre kisebb). Ehhez erős kültéri ragasztót is használhat. A virág szára lehet bármilyen erősebb rúd (pl.: réz). Ezt szintén erős ragasztóval illesztheti hozzá a sziromhoz, ám a fúrógépet is segítségül hívhatja (vigyázzon most is, milyen fúrófejet használ).

Ágyásszegély tányérokból

Amennyiben a kertjére a vidéki stílus jellemző, úgy akár ágyásszegélynek is használhat tányérokat. Remekül elkülöníthet ezzel bizonyos részeket az udvarában, ám arra azért ügyeljen, hogy lehetőleg egymással harmonizáló darabokat rakjon egymás mellé (akár meg is festheti őket). A tányérokat egyszerűen ássa le a földbe kb. a feléig, így biztosan a helyükön maradnak! Fontos, hogy leginkább akkor ad esztétikus látványt, ha a tányérokat nem lepi be a kosz, így érdemes olykor áttörölni őket!

kép: bloominghillva.blogspot.com

Törött tényért is felhasználhatja

Amennyiben a tányér eltörött, úgy a nagyobb részeket válogassa ki (az egészen aprókat söpörje fel), hiszen ezekkel mozaikszerűen fel tud bármit díszíteni (pl.: vázát, kaspót). Ha szeretné, előtte meg is festheti a darabokat.

lead kép: birdsandblooms.com