Május 27. Hétfő, Hella

Tökéletesen önellátó mini öko-kapszula a vadkemping szerelmeseinek

null

A vadkemping igen csábító lehetőség, hiszen végre az igazi természetet ismerhetjük meg, nem azt, ami az emberi települések közelében van, vagy aminél azért egy kis tusolót kiépítettek. Azonban a vadkemping erős kihívás, hiszen minden megszokott kényelmi funkciót mellőz.

Vadság és kényelem

Az ember bizony azzal a dilemmával szembesül ebben az esetben, mint a környezetvédelem szinte minden aspektusában - mi a fontosabb: a természet vagy a kényelem. A válasz pedig a legtöbb esetben a kényelem lesz, mert bár hajlandóak vagyunk a tábortűz mellett tölteni az estét, mobil nélkül, de awcés a tusoló jelentette luxusról sokan nem hajlandóak lemondani.

kép: inhabitat.com

Azonban, mint a klímavédelemben, itt is igaz, hogy létezik az a bizonyos arany középút, jelen esetben a SPACE névre kereszteltöko-kapszula “személyében” tulajdonképpen egy lakókocsiról van szó, aminek nincsenek kerekei, de szállítható, és a legszebb, hogy bárhol fel lehet állítani, ahol a talaj ezt lehetővé teszi.

Miben más?

Hogy miben más ez, mint bármelyik másik lakókocsi? Abban, hogy tökéletesen önellátó. Nem csak napelemes rendszer vanintegrálvaa tetejébe, de még saját, mini szélerőművel is rendelkezik. Ezt azt jelenti, hogy akkor sem kell lemondani az áram jelentette luxusról, ha nagyon felhős az idő, és a kis kapszula - bár tényleg nagyon kicsi - saját konyhával és fürdőszobával is rendelkezik, vagyis valóban tökéletes kényelmet nyújt vadkempingezés során.

kép: inhabitat.com

Amitől igazán eltér a többitől az nem csak a kerék hiánya, hanem az a tény, hogy a kapszula az esővizet is hasznosítja, vagyis azzal sem kell kalkulálni, hogy a szerkezet saját víztartálya mekkora. Igaz, azért aktív szűrőt nem árt magunkkal vinni az iváshoz, de a toalett öblítése, és a tusolás tökéletesen kivitelezhető az esővízzel is. Kis kialakítása miatt pedig mozgatása sem olyan nagy kihívás, mint elsőre gondolnánk.

lead kép: inhabitat.com