Május 2. Csütörtök, Zsigmond

Nem kell a teraszon sem lemondani a fűről! 

Zöld zóna
2020. június 16. 14:00
null

A szépen gondozott fű nem csak szép látványt nyújt, de isteni az illata, valamint olyan jó mezítláb rálépni a kellemesen puha gyepre! Bár elsősorban a kertes házban élőknek adatik meg az élmény, ám ki mondta azt, hogy a teraszra nem kerülhet? Amennyiben rendszeresen foglalkozik vele, úgy a lakásban élőknek sem kell mindig lemondani róla!

Füvet a teraszra!

Bár a teraszt még mindig sokan inkább csak tárolásra és cigarettázásra használják, ám egyre többen vannak azok, akik közelebb hozva a természetet gyönyörű mini kertet - netán veteményest-alakítanak ott ki. De ki mondta, hogy ezzel muszáj beérni? Ha valódi kerti hangulatot szeretne, a hideg burkolat helyett bátran gondozzon füvet! Erre a célra a leginkább a gyepszőnyeg javasolt- bár igaz, kissé drága (főleg, ha nagy területet kell befedni vele), valamint rendszeres munka van vele (öntözés, fűnyírás), ám megéri, hiszen semmihez sem hasonlítható érzés, ha a mezítláb kilép rá. Mivel az adottságok miatt igen kevés a jelenlévő földréteg, ezért a fű nagyon könnyen kiszáradhat, így igen fontos a megfelelő öntözés.

kép: pinterest.com

Holland pázsit

A holland pázsit - azaz a műpázsit- szinte megszólalásig hasonlít az élő pázsitra, azzal a különbséggel, hogy mesterségesen előállított. Mivel nem élő növényről van szó, így megspórolhatjuk az öntözést (ami nem csak költséghatékony, de környezetbarát is), a fűnyírást, a gyomlálást, a kiégést stb. Sőt, a jobb minőségűek nem is lapulnak le, még azután sem, hogy nehéz bútorok voltak rajta. Tehát az összes negatívum, ami az élő pázsitnál felsorolható, az itt nincs, így tehát akit nem zavar, hogy nem természetes, azoknak tökéletes választás.

kép: amazon.in

Kültérifűszőnyeg

Amennyiben nem szeretne túlságosan mélyen a pénztárcájába nyúlni, ám mégis egy kis zöldet akar a lába alá a teraszon, akkor választhat kültéri fűszőnyegek közül is. Ezek igen széles választékban és árkategóriában kaphatóak: a modernebbek közül már léteznek igen élethű darabok is.

lead kép: integralgrass.com

balkonvissza a természethezmaradj otthongyeplakás