Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Méheknek tesznek ki hirdetőtáblákat a svédeknél

null

Ahogyan a környezettudatosság egyre jobban beivódik a mindennapjainkba, úgy kerülnek ki a gyorséttermek a látószögünkből. Ennek oka egyszerű: a kínálatok nagyon messze van az egészségestől, vagy atáplálótól, ugyanakkor szemét terén sem állnak éppen jól.Rengetega műanyag, a felesleges hulladék, vagyis a környezettudatosság nem éppen alegerősebboldaluk.

Tenni kell

Azzal persze a cégek is tisztában vannak, és ha már a kínálatukat nem sikerül környezettudatossá tenni, akkor tesznek egy nagy lépést más irányból. Volt próbálkozás arra, hogy műanyagmentes szívószálakkalhelyettesítséka mostaniakat, de ez nem igazán sikerült, mivel a bevetett papír szívószálakat nem lehetett újrahasznosítani.

kép: geek.com

Most azonban egy egészen más oldalról közelítenek a problémához, ami viszont telitalálat, legalábbis egyelőre nem mutatkoztak meg az árnyoldalai az ötletnek.

Sajnos nem hazánkban, hanem a svédeknél lépett a McDonald’s, és a hirdetőtábláit kezdte el átalakítani egy szebb jövőért.

A táblák és a természet

A hirdetőtáblák szükségesek, hiszen a reklámozás alapkellékei. Ráadásul nem is zavarnak sok vizet, hiszen nem az utcán az arcunkban találkozunk velük, legalábbis az óriás változatokkal, hanem az utak mentén, vagy éppen a magasban. De mi lenne, ha ezek a táblák nem csak arra lennének jók, hogy hirdessék azadottcéget, hanem más hasznukat is látná az emberiség?

kép: goodnewsnetwork.org

Ezen a vonalon indult el a svéd McDonald’s, és egy elmés ötlettől vezérelve a hirdetéseit a méheknek is vonzóvá tette. Na nem a hamburgereket, hanem a táblákat, mivel azok méhhotelek is lettek egyben. Két verzió is létezik a táblákból. Azok, melyek hátoldala nem szabad, a feliratokban kaptak kis lukakat, ide telepedhetnek meg a méhek és darazsak, azoknak, melyeknek a hátulja szabad, komplett darázsgarázs szolgáltatással lettek ellátva, akár egyszerre többel is.

Nem elhanyagolható az ötlet, hiszen az élelmiszereink harmadénak előállításáért felelnek a beporzó rovarok, melyek élőhelyek hiányában és avegyszerezéskövetkeztében egyre kevesebben vannak. A vegyszer elhagyása és az ilyen hotelek felállítása azonban sokat javíthat a helyzeten, amiből mi, emberek is sokat profitálhatunk.

lead kép: gardenexpo.hu