Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Óceáni hulladékból készít táskakollekciót a Prada

Zöld zóna
2019. július 12. 08:00
null

APradadiktálja a trendet, hiszen egyike a leghíresebb és legexkluzívabb divatházaknak. Ugyanakkor aPradais egy üzlet, amiből a tulajdonosok pénzt szeretnének kivenni, és mint ilyennek bizony reagálnia kell a piaci trendekre. Most ezt teszi, méghozzá a tőle elvárható profizmussal.

Maradni vagy menni

A divat egy érdekes dolog. Olyan dolgokat veszünk meg miatta amire tulajdonképpen nincsen szükségünk, de szeretnénk. Ez lehet egy 25. Nadrág, egy újabb cipő, vagy egy szép, de sokadik táska. És ha történetesen egy megfelelő logó is fityeg a kiválasztott darabon, akkorhajlandóakvagyunk akkora összeget szánni rá, amiből már egy használt autót vesz magának.

A divat furcsa dolog, de kétségtelenül az egyik legnagyobb üzlet a világon. Ennek megfelelően hatalmas összegek forognak benne, és emberek milliárdjait mozgatja meg. Ez pedig azt is jelenti, hogy jelentős hatást képes gyakorolni a világra, akár tetszik nekünk, akár nem.

kép:rain-mag.com

A fogyasztó, akik megveszi a terméket az egyetlen, aki bevételhez juttathatja a vállalatot. Vagyis a fogyasztó igényeit ki kell szolgálni, és ezek az igények most már szerencsére erőteljesen jelentkeznek.

Műanyag?

A táskák egy része, még aPradaesetében is műanyagból készül. Ezt azonban a mostani trendeknek megfelelően a vásárlók sem nézik jó szemmel. Mit lehet tenni? Hiszen sem a bőr, sem a szőrme nem jó választás, ez utóbbiról a PETA nyomására le is mondott a divatház.

kép:thecurrentdaily.com

Nos, aPradaválasza az igényekre igen ötletes. A műanyagot nem száműzték a kollekcióból, sőt, 2021-ben egy egész táskakollekciót szentelnek ennek az anyagnak. De persze ki kell szolgálni a vevő igényeit, így ezek a táskák bizony újrahasznosítottak, nem is akárhogyan. A műanyag,melyeta kollekcióhoz használnak majd, abból származik, amit a tengerek megtisztítása során kiemeltek a vízből.

Ígypedig a Pradajóvoltából láthatjuk hogyan válik az eldobható szemétből olyan táska, amiért dollárezrekethajlandóakfizetni az emberek. Ezt a lépést remélhetőleg egyre több nagy divatház veszi majd át, hiszen őketutánozvaa kisebb divatcégek is hasonló lépéseket tesznek majd, ami a Földnek külön öröm lenne.

lead kép:independent.co.uk

műanyagóceánpénztaskatrendPrada