Június 25. Kedd, Bocsárd

Tiltott lett a pazarlás a franciáknál

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Belegondolt már abba, hogy mi lesz a sorsa azoknak a termékeknek, amiket nem sikerül eladni, vagy esetleg visszaküldik azokat a vásárlók? Hatalmas mennyiségről beszélünk, hiszen az emberek többsége a fast fashion láncokban veszi a ruháit, melyek döbbenetes árukészlettel rendelkeznek, amiből mindet természetesen nem tudják eladni.

Az elektronikai cikkek gyorsan elévülnek, a világ halad előre, vagyis azok a termékek, amik nem találnak időben gazdára, csak terhet jelentenek. Ez pedig sajnos azt eredményezi, hogy azokat egyszerűen kidobják, vagy megsemmisítik.

kép:bkaccelerator.com

Kuka

Bizony, bár elkeserítő, de pontosan ez történik. munkaórát, anyagot, energiát ölünk bizonyos termékek előállításába, amihez persze nyersanyagot is használunk bőven, majd egyszerűen kidobjuk, használat nélkül. Ez még az egyszer használatos műanyagoknál is rosszabb, hiszen ott legalább egy kis értelem volt a dolognak. de ahogyan szerencsére az előbbiekkel kapcsolatban is kezdjük megérteni, hogy ez így nem mehet tovább, és be kell tiltani azokat, úgy a bevett, módszeres pazarlásnak is gátat lehet vetni.

Franciaország

Edouard Philippe francia kormányfő nemrégiben egy diszkont divatáruházban bejelentette, hogy országában betiltják ezt a fajta pazarlást. ez azt jelenti, hogy minden olyan terméket, mely nem élelmiszer, és amelyet eladatlanság miatt megsemmisítésre, kidobásra ítélnek, be kell szolgáltatni az államnak. Az intézkedés érthető is, hiszen ez évente nagyjából 650 millió euró értékű terméket jelent, csak Franciaországban.

kép:education.abc.net.au

Abeszolgáltatás mellett azért döntött a kormány, mivel ezeket a termékeket a legtöbb esetben könnyen és hatékonyan újra lehet hasznosítani, valamint azért, mert a pazarlás mellett lenne más lehetőség is. ez a mennyiség ugyanis az ötszöröse annak, amit az országban jótékonyságból elajándékoznak, holott nélkülöző ember lenne még bőven.

lead kép:livingpolo.com