Május 4. Szombat, Flórián, Mónika

Az ördög is Pradat visel, de szőrmét már nem sokáig

Zöld zóna
2019. május 29. 16:00
null

Elérkezett a pillanat, amikor a divatról alkotott elképzeléseinket is felül fogjuk vizsgálni, hiszen azok egy jelentős része egyszerűen nem fenntartható. Ezt az utat mutatja az is, hogy végül aPradais beadta a derekát, és lemond egy kifejezetten ikonikus, gazdagságot szimbolizáló anyagról.

Az ördög sem jár szőrmében

Bár tudjuk, hogy az ördög isPradatvisel, de szőrmét már nem sokáig. Ugyanis a divatóriás bejelentette, hogy 2020-tól semmilyen formában nem forgalmaz olyan darabokat, mely eredeti szőrmét tartalmaz. Ezzel beálltak egy olyan sorba, mely azokat a divatcégeket tömöríti, melyek a fenntartható működés felé mozdulnak el. Többek közt aBurburryis itt található, akik arról a gyakorlatról mondtak le akörnyezetvédelmihátrányok miatt, hogy az eladatlan termékeiket elégetik.

kép:styletribute.com

APradabejelentése nem érinti azokat a darabokat, melyek jelenleg is forgalomban vannak, vagyis míg a készletek tartanak, addig a szőrme is elérhető marad a kínálatban.

Alternatívák és nyomásgyakorlás

Kevesen tudják, de aPradarészvényesei közt szerepel a PETA állatvédő szervezet is, mely mostanra akkora befolyást szerzett a cégnél, hogy bizonyos környezetvédelmi lépéseket sikeresen keresztül tud vinni. Ennek köszönhetően aPradaletett arról is, hogy kiváló minőségű műszőrmével helyettesítse a szőrmét. Ennek oka egyszerűen az, hogy ebben az esetben műanyagról van szó, mely sok esetben nem bomlik le a természetben, súlyosan szennyezve ezzel a vizeket és a szárazföldeket is.

Ma már aszőrmenem tölti be azt a státuszt, mint régebben, ennek oka pedig egészen egyszerűen az, hogy a fogyasztói igények változnak. Szerencsére ma már divat a környezetvédelem, és sikk olyan termékeket viselni, melyekkörnyezettudatosakis. Ehhez pedig az olyan nagy divatcégek is alkalmazkodnak, mint aPrada.

kép:cinefog.com

A kezdeményezés azonban a szőrmével nem áll meg. Az állatvédők további anyagokat is szeretnének tiltólistára tenni, ilyenek az egzotikus bőrök, melyeket sok divatcég is előszeretettel használ. A krokodil és kígyóbőrök beszerzése és használata ugyanis legalább akkora mértékben tesz kárt a környezetben, mint a szőrmék.

lead kép:cettire.com


környezetszőrmedivatemberPETAPrada