Május 25. Szombat, Orbán

Élelmiszer csomagolás újraértelmezve

null

Amikor a környezettudatosság piaci előnnyé válik, akkor csillan meg igazán a remény arra, hogy talán mégsem fulladunk bele a műanyagba, talán van esély arra, hogy egy olyan világban éljünk, ami nem műanyagízű. Most úgy tűnik, ez a nap elérkezett.

Diktálva a piacnak

Az Aldi egy sokak által jól ismert áruházlánc, mely 1800 üzlettel van jelen 32 országban, szép teljesítmény, hiszen ezzel naponta 40 millió vásárlót szolgálnak ki. Többek között műanyaggal is, hiszen például a húsok csomagolását másban egyelőre nem oldották meg. de ezen most változtatni akar a cég, és ezzel remélhetőleg egy új hullámot is elindítanak, amihez kénytelenek lesznek csatlakozni más láncok is, engedve a vásárlók nyomásának és élvárásainak.

kép:polysquid.com

A csomagolásmentes boltokkal nehéz felvennie a versenyt egy nagy szupermarketnek, hiszen lényegesen nagyobb tételben dolgoznak. Az újrahasznosított, vagy újrahasznosítható csomagolásokra való koncentrálás az egyetlen esélyük, hiszen ez az igény egyre markánsabban jelentkezik világszerte.

Nem aprózzák el

A cég a fent említett okok miatt arra törekszik, hogy a csomagolásaik újrahasznosíthatóak legyenek, és azokat valóban újra is hasznosítsák. Ráadásul a cél a teljes, vagyis 100%-ban újrahasznosítható csomagolások elérése. Ez pedig esetükben sikerülhet is, ráadásul hatást gyakorolhatnak más területekre is. ennek oka, hogy az Aldi olyan cég, melynek sok beszállítója, gyártója kizárólag neki dolgozik, sok pedig legnagyobb megrendelőjének tekintheti. Vagyis ha a cég megköveteli a környezetbarát csomagolást, akkor meg is fogja kapni, és ezt a csomagolást kapják majd a gyártó további partnerei is.

kép:mindanews.com

A kezdeményezés, vagyis a megújuló csomagolóanyagokra való átállás 2025-ig meg kell, hogy történjen, ami egy nagyon jó dolog. Mindezek ellenére azért azzal is számolni kell, hogy a hulladék, még ha újrahasznosítható is, akkor is hulladék. Egy utópisztikus világban 100%-ban újra is használnák ezeket az anyagokat, de most ez sajnos nem így van. vagyis a legjobb megoldás továbbra is az, ha nem termelünk hulladékot. Ez az élelmiszeripar szempontjából a könnyen és gyorsan komposztálható csomagolásokat jelentheti, de ezekre még várni kell.

lead kép:filtersfast.com