Június 20. Csütörtök, Rafael

A tejes doboz nem szemét, hanem praktikus alapanyag

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A minél kevesebb hulladék termelése ma már az emberek többségének célja. Annak köszönhetően már nem a műanyag zacskókba szedjük a gyümölcsöt a boltban, hanem saját textilzsákba. Már nem az előre csomagolt húst keressük, hanem a magunkkal vitt ételhordóba kérjük a hentestől az ételt. De vannak nehezen kikerülhető szemetek is, mint amilyen a tejes doboz.

Ha csak valakinek a közelében nincs tehenészet, vagy nem áll meg a tejes autó, amiből kimérve lehet venni a tejet, akkor a tejes doboz szinte kikerülhetetlen. De nem feltétlenül szemét, hiszen tartós, erős anyagú doboz, amit jól fel lehet használni a háztartásban is.

Fiókrendező

kép:letusdiy.org

Sok boltban lehet kapni olyan kiegészítőket, melyeket a fiókokba tudunk tenni, hogy a zoknikat szépen el tudjuk rendezni. Sálak, de a fehérneműk esetében is jól jöhet, és ha már mindenképpen szeretnénk egy ilyen kiegészítőt, akkor felesleges megvenni, csak néhány tejes doboz kell hozzá.

A nagyjából 20 tejes dobozt alaposan mossuk és szárítsuk ki. Ezután – a fiók magasságához igazodva – vágjuk őket félbe. Azokat a darabokat, melyeknek sík az alja, ragasszuk össze, hogy szépen kitöltsék a fiókot. Le is festhetjük a dobozokat, ha szeretnénk, de a fiókban ennek nincs különösebb jelentősége. Tegyük a helyére, és már mehet is a zoknirendezés.

Spórolás

A kicsiket nagyon jó lehet a spórolásra tanítani, ha van egy kis perselyük, amit persze el is készíthetünk tejes dobozból. Ehhez a dobozt alaposan mossuk és szárítsuk ki. Ha megvan, akkor szépen dekoráljuk. Lehet belőle ház, de akár egy mosolygós figura is, aki a pénzt nyeldekeli.

kép: ebay.com

Vágjunk a tetejére ollóval vagy sniccerrel egy nagyobb érme szélességének megfelelő nyílást és már mehet is a gyűjtögetés. Ha tele a tartály, akkor fel kell nyitni a tetejét. Ha ezt leragasztjuk, akkor újra használható, de szükség lehet egy új perselyre is, amihez csak egy újabb tejes doboz kell.

Fürdőbe, polcra

Mivel a tejes doboz igen strapabíró, így nagyon jó eszköztároló is lehet belőle. Ehhez nem is kell más, mint szép „ruhát” adni neki, hogy elveszítse eredeti jellegét. A doboz tetejét vágjuk le, és mossuk ki, majd szárítsuk meg. öntapadó tapétával, színes papírral és ragasztóval, de akár szövettel is bevonhatjuk a dobozt, amihez éppen kedvünk van. ezután már mehet is a polcra, és lehet belepakolni az ecseteket, ceruzákat, sminkeket.

kép: pinterest.com

Ha olyan dobozunk van, mely téglalap alakú, és nincs rajta nyitósapka, akkor a felnyitott és kivágott végét vissza tudjuk ragasztani, és hosszában is vághatunk rá lukat. Így akár teafiltereket, vagy a gyerekszobában a játékokat is remekül lehet benne tárolni.

lead kép: ebay.com