Február 22. Csütörtök, Gerzson

Már 6 halálos áldozata van Belgiumban és Franciaországban a Ciarán viharnak

Világidőjárás
2023. november 04. 08:00
null

Babet hatalmas pusztítást végzett az Egyesült Királyságban, de nem kellett sokat várni a trónbitorlóra. Ezúttal a Ciarán vihar borzolta a kedélyeket és pipálta le Babet pusztítását, ráadásul nem csak a királyságban, hanem Franciaországban és a Benelux államokban is.

kép: DAMIEN MEYER - AFP

Franciaország területén a Ciarán hurrikán erejű szelekkel érkezett. A tartós szélerősség elérte a 120 km/h-t, miközben 200 km/h-t meghaladó széllökések is pusztítottak. Ennek következtében mintegy 1,2 millió ember maradt áramellátás nélkül csak Franciaországban.

A szél fákat csavart ki, villany és telefonoszlopokat döntött le, ezek pedig közlekedési fennakadásokat okoztak. A vihar hatására Angliában és Franciaországban is több 100 iskolát kellett bezárni, de nem járt sokkal jobban Belgium sem.

kép: DAMIEN MEYER - AFP

Itt is iskolabezárásokkal igyekeztek védeni az embereket a heves szelek és a hatalmas mennyiségű csapadék ellen. Sajnos ennek ellenére a lezuhanó faágak egy 65 éves nő és egy 5 éves gyerek életét követelték Belgiumban, további 4 halálos áldozatot szedtek Franciaországban is.

kép: Hugh Hastings-Getty Images

lead kép: ANP MAG - ANP via AFP

AngliapusztításBelgiumFranciaország