Május 2. Csütörtök, Zsigmond

Már 43 halálos áldozata van Otisnak

Világidőjárás
2023. november 01. 11:00
null

Otis elképesztő pusztítást hagyott maga után Acapulcoban. A népszerű turistalátványosság sokáig nem fog talpra állni a tragédiából, legalábbis ami a turizmust érinti, hiszen szállodáinak mintegy 80%-a szenvedett sérüléseket.

kép: Silvana Flores - ANADOLU - Anadolu via AFP

A tengerparti részeken a szállodák tragikus állapotban vannak, de Otis 220 035 otthont károsított, köztük rengeteget lakhatatlanná tett. Nem csak a szél okozott komoly gondokat, hanem az érkező csapadék, a vihardagály, illetve az ezek nyomán kialakuló földcsuszamlások is.

Ezek, illetve a leomló fák az utak nagy részét járhatatlanná tették, illetve a repterek sem voltak képesek járatokat indítani vagy fogadni - még a katonaiak sem. A légi közlekedés mostanra helyre állt, ennek is köszönhető, hogy 200 turistát már átszállítottak más városokba.

kép: Rodrigo Oropeza-AFP-Getty Images

Otis halálos áldozatainak száma mostanra eléri a 43-at, de az eltűnt személyek száma még most is igen magas, vagyis a halálos áldozatok száma is jó eséllyel emelkedni fog. Otis összesen a második hurrikán, mely ezen a területen valaha partot ért, a másik viharrendszer, Max azonban csak 1-es kategóriáig erősödött partot érése előtt.

kép: AP Photo-Felix Marquez

lead kép: RODRIGO OROPEZA - AFP

pusztításOtisAcapulco