Április 30. Kedd, Katalin, Kitti

Észak-Olaszországban az eső és a szél pusztított

Világidőjárás
2023. november 05. 11:00
null

Súlyos időjárási eseményekkel volt kénytelen szembenézni Olaszország északi régiója október végén. A szélsőséges jelenségeknek köszönhetően több olyan esemény is történt, mely a tűzoltóság jelentős beavatkozását igényelte.

Ezek közt az egyik legsúlyosabb a Milánót is érintő Seveso folyó áradása, mely komoly gondok forrása lett a városban. A viharrendszer azonban jelentős csapadékmennyiséget zúdított az Osztrák oldalra is, ami a Brenner autópályára földcsuszamlást zúdított, teljesen lezárva azt.

A víz a területen jelentős áramszüneteket is eredményezett, de a szélsőséges időjárás nem állt meg Milánó környékén, hanem érintette Velencét és jelentős pusztítást végzett Como területén is. Szerencsére áldozatokról nem érkeztek jelentések.

Velence a nagyját szerencsésen megúszta, mivel a Mose árvízvédelmi rendszer most is nagyon jól teljesített, de a szél azért itt is okozott problémákat. Az időjárási helyzet továbbra is kritikus marad a területen, de a szakemberek szerint olyan pusztításra, mint október végén már nem kell számítani.

képek és lead kép: @vigilidelfuoco

Sevesopusztításáramszünetidőjárásszél