Április 28. Vasárnap, Valéria

Jemenben pár óra alatt 406 mm eső pusztított

Világidőjárás
2023. október 29. 11:00
null

A pusztító erejű Tej hurrikán Yemen területét is elérte. Tény, hogy nem ereje teljében érkezett a viharrendszer, de ez csak abból a szempontból volt könnyebbség, hogy az erős szelek már nem okoztak olyan problémákat, mint Tej korábban meglátogatott területein.

kép: news.rediff.com

Jemenben, Al Mahrah kormányzóságban azonban esővel lehetett számolni Tej nyomán, méghozzá nem is kevéssel. A kormányzóság egyes részeire a rendszer pár óra alatt 406 mm csapadékot zúdított, mely kiterjedt áradásokhoz vezetett.

Az infrastruktúra is jelentős sérüléseket szenvedett, de a lakott területek sem jártak jobban. Mintegy 1800 családnak kellett elhagynia az otthonát, ráadásul mindezt erősen nehezített körülmények között, hiszen még a mentőalakulatok is csak nagyon nehezen jutottak el az érintett részekre.

kép: weather.com

Jemen más kormányzóságai is érintettek voltak az esőzések okozta pusztításban, de a legrosszabbul Al Mahrah járt. Itt sajnos egy halálos áldozattal is számolni kellett, valamint a helyi hatóságok 6 személyt keresnek nagy erőkkel.

kép: Mohammed Hamoud - ANADOLU AGENCY - Anadolu via AFP

lead kép: Mohammed Hamoud - ANADOLU AGENCY - Anadolu via AFP

hurrikánTejYemen