Május 19. Vasárnap, Ivó, Milán

Újabb, immáron a harmadik 6,3-as földrengés rázta meg Afganisztánt csupán 2 nap alatt

Világidőjárás
2023. október 13. 08:00
null

Nyugat Afganisztánban egy földrengésraj kicsivel több, mint egy óra alatt két 6,3-as erősségű földrengést is produkált, mely az érintett területen hatalmas pusztítást vitt végbe. A földrengések következtében földcsuszamlások is kialakultak, tovább rontva a helyzetet.

Az október 8- események következtében több, mint 2000 halálos áldozattal lehetett számolni, ám a pokolnak még koránt sincsen vége. Október 10-én ugyanis egy újabb, immáron a harmadik 6,3-as földrengés rázta meg a régiót.

A romokban heverő területen a még álló házak így újra heves, ráadásul nagyon sekély földrengésnek voltak kitéve, melynek epicentruma mindössze 9 km-rel volt a felszín alatt. A rengéssorozat eddig 10 települést döntött romba.

Az újabb rengéssel várhatóan a halálos áldozatok száma is emelkedni fog, melynek legutóbbi adatai már 2400 főre teszik az áldozatok számát. A mentési munkálatokat azonban erősen visszavetik a további rengések, így a romok alatt rekedt emberek túlélési esélyei rendkívüli mértékben csökkennek.

képek és lead kép: Mirwais Amir - ANADOLU - Anadolu Agency via AFP

pokolföldrengésrajAfganisztán