Április 28. Vasárnap, Valéria

Nem csak nálunk, Romániában és Bulgáriában is nyári meleg volt hétvégén

Világidőjárás
2023. október 27. 14:00
null

A szokatlan meleg, nyári október nem csak hazánkat lepte meg, a szomszédos területeken is tombolt a hőség. Itt azonban egy kis könnyebbség is jár a meleg mellé, ez pedig nem más, mint a tenger.

Románia tengerpartjai megtelhettek volna október 22-én, ha nem éppen októbert mutatna a naptár. Az idő ugyanis tökéletes lett volna ehhez, hiszen dél-Romániában 31,8°C-ig kúszott fel a hőmérő higanyszála. Ennél is érdekesebb - vagy inkább elkeserítőbb adat, hogy a tenger most melegebb volt, mint augusztusban, akár 21°C-ot is mutathatott a hőmérő.

Bulgária sem maradt kis az októberi nyárból, itt azonban kaptak is az emberek a lehetőségen, és nagyon sokan meg is mártóztak a Fekete-tengerben. Tették mindezt 33,4°C-os hőségben, mellyel egy 33 éves rekordot döntött meg az ország, 21°C-os tengerben.

Idehaza ugyan tenger nincs, a medencéket is rég leengedtük, de a nyárias meleg tökéletes volt a grillezéshez, a szabadban kiránduláshoz, ráadásul hétfőn már az eső sem szakította meg olyan sokszor és olyan sok helyen a nyár utolsó cseppjeinek élvezetét.

képek és lead kép: shutterstock

BulgárianyárRománia