Április 27. Szombat, Zita

Evakuálások Tenerifén az erdőtűz miatt

Világidőjárás
2023. október 16. 14:00
null

A Kanári-szigetek ebben az évben kicsit sem szerencsés az erdőtüzek tekintetében. A szárazság és az erős szél Spanyolország legdélebbi autonóm területére is rányomta bélyegét, és az augusztusi pusztító tűzvész után most Tenerife újra lángra kapott.

kép: SocialNews.XYZ

Ezúttal is a hegyvidéki területeken keletkezett a tűz, mely október 4-én született, de szerencsére október 5-6-ra már sikerült úrrá lenni rajta. Ez a rövid időszak is elég volt azonban ahhoz, hogy a szigeten magas szintű vészhelyzetet kelljen kihirdetni.

Ez most nem érintette a reptereket, de Santa Ursula és La Orotava hegyvidéki településeiről mintegy 3000 embert kellett evakuálni a tűz gyors terjedése miatt. Szerencsére áldozatokról nem szólnak a hírek.

kép: Borja Suarez - Reuters

A korábbi erdőtűzben mintegy 15 000 hektárnyi erdő semmisült meg, de a helyi tisztségviselők kiemelik, hogy mindmáig nem sikerült teljesen elfojtani a tüzet, az erdő több helyen is parázslik. Ugyanakkor a hatalmas leégett terület is közrejátszott abban, hogy ez a mostani tűz nem tudott ilyen hatalmas méreteket ölteni.

kép: mirror.co.uk

lead kép: AP

Kanári-szigetektűzTenerifeevakuálás