Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Bernard Marokkóban és Spanyolországban is pusztított - már 2 halálos áldozat is van

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Spanyolországnak nincs valami nagy szerencséje az októberi viharokkal. Nem is olyan régen Aline kegyetlenkedett a régióban, rekordmennyiségű esőt zúdítva többek közt Madridra is, ahol órákra megállt az élet a villámáradások nyomán.

kép: Bruno Filipe Pires-Open Media

Most Bernardon a sor, hogy megmutassa, mire is képes. A viharrendszer október 21-22-én érte el Marokkó és Dél-Spanyolország szárazföldi részeit, ám pontos besorolása még nem tisztázott, mivel a rendszer trópusi és szubtrópusi jellemzőket is mutat.

Bár a besoroláson még vitatkoznak a szakemberek, az biztos, hogy Bernard pusztítása kiemelt. Marokkó Larache területén - mely bogyós gyümölcs termeléséről híres - a pusztítás hatalmas. A termés nagyrészt odalett, de a 106 km/h-ás szél az itteni üvegházak jelentős többségét is lerombolta.

kép: bnn.network

Dél-Spanyolország sem járt jobban, hiszen még alig ocsúdhatott fel Aline utóhatásaiból, mikor Bernard rárontott. Ennek eredményeképpen egy ember meghalt egy kialakuló földcsuszamlásban, mely autóját lesodorta az útról. Egy másik ember egy elszabaduló fémlemez miatt vesztette életét, de a sérültek száma is magas, mivel az erős szél rengeteg nagyobb faágat tört le.

kép: thelocal.es

lead kép: La Voz de Cadiz