Május 13. Hétfő, Imola, Szervác

Heves esőzés okozott áradásokat a törökországi Fekete-tenger régióban

Világidőjárás
2023. szeptember 06. 11:00
null

A Török Állami Meteorológiai Szolgálat és a Katasztrófa- és Vészhelyzet-kezelési Elnökség (AFAD) szeptember legelején figyelmeztetést adott ki, mely a Fekete-tenger régiójára vonatkozott, és amelyben felhívták a figyelmet a nagy mennyiségű csapadék érkezésére.

kép: watchers.news

Ahogyan azt az AFAD előre jelezte, a viharrendszer meg is érkezett, és a várakozásoknak megfelelően hatalmas pusztítással robogott keresztül Samsun és Giresun városain. Az esőzések mindkét városban jelentős áradásokat okoztak.

Samsunban mindössze 6 óra leforgása alatt 147 mm csapadék érkezett, ennek következtében a város részben elmerült, több utat is le kellett zárni, hiszen azok vagy víz alatt voltak, vagy beomlottak, mert alámosta őket az eső. Több jármű felborult a rohanó víz hatására, az épületek alsó szintjére is betört az áradás.

Giresun sem járt sokkal jobban, a jelentősebb utak szinte mindegyikét le kellett zárni, mivel az autók már nem tudtak közlekedni rajtuk. A városban számos épület sérült jelentősen, de szerencsére sem eltűntekről, sem halálos áldozatokról nem érkeztek hírek.

kép: NOAA-20-VIIRS

lead kép: shutterstock

pusztításáradáscsapadék