Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Halálos áradások Spanyolországban, Madrid sem kivétel

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A spanyol történelemkönyvekbe ez a név biztosan bevonul majd: “Depresión Aislada en Niveles Altos”. A röviden csak Dana néven emlegetett viharrendszer ugyanis katasztrofális áradásokat váltott ki az ország számos pontján.

kép: spainenglish.com

A rendszer lassan mozgott, és szeptember 3-ra 24 óra alatt az érintett részeken szinte mindenhol 100 mm-t meghaladó csapadékmennyiséget öntött le. Voltak területek, melyek ennél sokkal rosszabbul jártak, köztük Mas de Barberans, ahol 243,4 mm esőt regisztráltak 24 óra leforgása alatt.

Katalónia, Valencia, Castilla – La Mancha, Andalúzia, de a főváros, Madrid is kiterjedt és erőteljes áradásokkal szembesült. A víz és a hordalék hatalmas pusztítást vitt végbe az érintett részeken, többen megsérültek, sokan az autójukban ragadtak.

Madridban két ember eltűnt, mikor járművüket elsodorta egy folyó, Castilla – La Mancha területén két ember meghalt. A közlekedés sok helyen akadozik, a vonatokat is le kellett állítani. A mentési és helyreállítási munkálatok tartanak, szerencsére a viharrendszer eloszlott, így a kiadós esőzések is tovaszálltak.

képek és lead kép: Ayuntamiento Buenache de Alarcón