Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Borcunami egy portugál településen

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Mi lenne, ha azt mondanánk igenis létezik olyan település, ahol még az utakon is bor folyik? Igen erre a szürreális jelentre ébredhettek a Portugáliában található São Lourenco do Bairro településének lakosai.

kép: @nuno_mar-Twitter

Hogy örültek-e ennek? Nos, nem igazán, mert bár vicces elgondolni, ahogy a teraszon ülve egy üres borospohárral, csak le kell hajolni, hogy jó minőségű vörösborral tölthessük meg, a kétmillió liternyi nedű az utakon hömpölyögve károkat is hagy maga után.

A borcunami, mely szeptember 12-én öntötte el a területet, úgy viselkedik, mint egy villámáradás, csak éppen nem víz okozza a galibát. Arról már nem is beszélve, hogy a bor ilyen hatalmas mennyiségben ökológiai katasztrófát is okozhatott volna a település folyójában, ha eléri azt.

kép: uk.news.yahoo.com

Hatalmas szerencsére a tűzoltóknak sikerült elterelni az áradatot egy mezőre, így végül a még nagyobb bajt sikerült elkerülni. A helyi borászat, ahol egy tartály robbanása okozta a borömlést teljes felelősséget vállal az esetért, kifizeti a kártérítéseket és természetesen bocsánatot is kértek az érintettektől.

kép: Getty

lead kép: shutterstock