Május 5. Vasárnap, Györgyi

Történetének legmelegebb júliusa ért véget Tampában, Floridában

Világidőjárás
2023. augusztus 12. 14:00
null

Florida, azon belül is a Tampa-öböl az USA egyik legforróbb, lakott területe. A pálmafák, az óceán és a görkorin közlekedő napszemüveges emberek képe mindenkiben felötlik az állam neve hallatán, de a nyár Floridában pusztító tud lenni.

A meleg egyértelmű, de az is igaz, hogy a délutánonként érkező záporok jelentősen enyhítik a hőérzetet és valamivel csökkentik a hőséget is. Idén azonban az öböl egy része szinte teljesen nélkülözni volt kénytelen a csapadékot, míg a szárazföld belseje felé haladva a csapadék egyre nagyobb mennyiségben érkezett.

Tampa történetének legmelegebb júliusát tudhatja maga mögött, mindezt pedig úgy, hogy nem voltak jelen a hónapban durva hőhullámok, melyek eltolnák a mérleg nyelvét. Az átlagos napi maximum egész hónapban 34°C körül alakult, míg a legalacsonyabb átlaghőmérséklet 26,5°C-nál állt meg.

A csapadék eloszlása pedig erősen a szélsőségek felé csúszott, hiszen az óceánparti régióban a havi csapadékmennyiség jelentősen elmaradt a szokásostól, a szárazföld belseje már a szokásos mennyiséget meghaladó esővel találkozhatott.

képek és lead kép: shutterstock

Floridahőhullámnyár