Április 27. Szombat, Zita

Több mint 600 mm csapadék egyetlen nap alatt India egyik városában

Világidőjárás
2023. augusztus 01. 14:00
null

Rekordmennyiségű esővel számolhatott az indiai Bhupalpally kerületben található Chityala július 26-án, amikor nem egész 24 óra leforgása alatt a területre nem kevesebb, mint 616,5 mm csapadék érkezett.

kép: PTI

Nem csak itt volt jelen a heves esőzés, a környéken szinte mindenhol 200 mm felett alakult a napi csapadékösszeg, ez pedig csak fokozta a kialakuló helyzetet. A rendkívüli esőzés hatására az utak sok helyen járhatatlanná váltak.

A helyi hatóságok minden rendőrt, tűzoltót és a mentésben bevethető személyt berendeltek, többek közt azért, hogy a településeken az embereket figyelmeztessék a veszélyre. A környéken ugyanis minden folyó, patak, vízér és vízgyűjtő elérte a kritikus szintet, vagyis jelentős áradásokra lehet számítani.

A mentési munkálatok azokon a területeken zajlottak, ahol a víz az infrastruktúrát tönkretette, így a kitelepítések indokoltak voltak. Sajnos 26-án nem álltak el az esőzések, a szakemberek szerint napokig folytatódni fognak. Egyelőre halálos áldozatokról nem érkeztek hírek, de ez nagy valószínűséggel változni fog.

kép: Mulugu SP

lead kép: ANI

csapadékösszegIndiamm